Då var årets näbbgäddefestival på Öland avklarad. Årets vinnare och ett års ägande av den åtråvärda vandringspokalen blev Cristopfer Reise från Kalmar. Cristopfers 3 längsta näbbgäddor mätte hela 209cm. Som god tvåa blev jag själv slagen med 6cm. Näbbgäddefestivalen är en trevlig tävling där alla i regel får fisk, så även detta år. Tävlingens längsta näbbgädda fick Anders Benderix, näbbgäddan mätte hela 74cm. Jag måste bara säga att jag imponeras av danskarnas uppfinnelserikedom. Jag fiskade med danskarnas silkekrogen hela tävlingen utan problem. Jag hade en vit och en blå silkesögla och detta gav mig en andraplats. Det bästa var att jag inte fick någon skit på kroken vilket andra tävlande hade problem med. Silkekrogen fungerar överaskande bra måste jag säga. Men i alla fall ett stort, stort grattis till årets vinnare Cristopfer Reise.

Slutligen måste jag bara nämna att efter tävlingen så grillade vi näbbgädda i folie. Enda kryddorna som användes var salt och lime. Näbbgäddan smakade gudomligt måste jag säga. Hädanefter blir det grillad näbbgädda med lime.