Sista mötet innan årets Havsöringsträff 9-10/11 avslutades i kväll. De sista sakerna avklarades, och vi ser nu fram mot att se var Jan Nilssons havsöring i trä kommer att hänga i ett år. Fredag 17-19 börjar det med flugbindning på Bo Pensionat. Lördag mellan 18-19 håller Pelle Klippinge ett föredrag om kustfiske efter havsöring. Kvällen avslutas med ljugarmiddag ca19.30-? ,med berättelser och erfarenheter från dagens havsöringsfiske! Tänk på att i år ska ni betala in startavgifterna 200kr på bankgiro 678-8780 senast måndag 4/11. För att slippa förhöjd avgift +50kr som utgår vid kontant betalning vid någon av startplatserna på lördag morgon. Vi hälsar er välkomna till årets Havsöringsträff!! / Tävlingsledningen
Niclas S pratade med Olle Lidesjö på ABU Garcia om att få köpa Toby 20gram till Havsöringsträffen 2013. Toby 20gram är det drag som fångat havsöring längst tid på Öland. Pionjärena började i slutet 60 och början av 70-talet med riktat fiske efter havsöring. Innan dess var det mest en bonus vid gäddfiske på uddarna på ön innan de lärde sig hitta havsöringen. Toby 20gram silver var det som gällde , och gäller fortfarande för endel som fiskat i över trettio år efter havsöring. En annan färg som fungerat mycket bra är färgen zebra , svart/mässing. Ibland när fisken gick riktigt långt ut från land popnitades två Toby 18gram ihop , för att nå ut. Nu till träffen och cupen i vår kommer alla som föranmäler sig och betalar in startavgiften få ett drag i någon av dessa färger i startbrevet. Så se till att anmäla er nu innan tiden går ut!!

Lite nyheter inför träffen den 9-10 nov. OBSERVERA!!!! att när ni anmäler er på Havsöringcup:s hemsida så skall startavgift för både deltagare och lag betalas över bankgiro. Annars utgår den förhöjda avgiften som erläggs vid start. Vid lagbetalning skall lagnamnet samt alla lagmedlemmars namn finnas med. Allt detta för en enklare hantering av startavgifter då det finns flera startplatser.

Missa inte föredraget som Pelle Klippinge håller på Bo Pensionat på lördag kväll mellan invägning och Ljugarmiddagen. Även Ljugarmiddagen är att rekommendera, möjlighet finns här att klämma Pelle på ytteliggare godbitar. Även övernattning finns för de som vill klämma en bira eller två för en rimlig slant. Kolla deras hemsida för närmare information http://www.bopensionat.se/ . Föredraget Pelle håller är högst aktuellt, nämligen vårt tidvis utmärkta lokala havsöringsfiske. Misstänker lite vad innehållet delvis kommer att handla om med tanke på affischen han har skickat. Platsen känns igen för de som är flitiga kustfiskare men både året och fångstmannen är svårare att lista ut. Föredraget är fritt och kommer från föregående träffs överskott, men mat och boende görs upp med Bo Pensionat.