När jag flugfiskar eller spinnfiskar så är jag väldigt rörlig av mig. Ibland känns det som att jag är löjligt rörlig, ungefär som Road Runner. Ja du vet fågeln som springer runt och piper samtidigt som vargen försöker fånga den men aldrig lyckas. I matväg brukar jag ha endast med lite kaffe och några mackor som jag i ren panik glufsar i mig innan jag rusar iväg igen. Däremot när jag metar så brukar jag stanna ett antal timmar på samma plats och då har man tid med en massa annat kuligt medans man väntar på att spöna ska buga sig. I matväg har jag smör, ost, ägg, korv kanske en skinkbit. Jag har med mig min brännare, kastruller, tallrikar, knivar, gafflar ja i stort sett halva köket plus en massa annat, ca 30kg i vikt. Man ska inte gå ut naken när man metar. Jag har ett väldigt enkelt recept på tunnbröd som du kan grädda i en stekpanna och som blir himmelskt gott speciellt när smöret har fått smälta lite på brödet. Inte helt fel att sitta och knapra på medans man ser alla fågelsträck samtidigt som du hör göken i bakgrunden. Jag brukar lägga mjölblandningen i små påsar beroende på hur många bröd jag vill grädda. Jag knådar och gräddar dom färdiga vid stranden helt enkelt. Skvätter i lite vatten i påsen tills jag får en lättbearbetad/smidig deg. Inget kladd på fingrarna här inte.

Här kommer receptet

10-12 tunnbröd

5 dl vetemjöl eller blanda gärna med grövre mjöl (du kan krydda tex med kummin)

1 tsk salt

2-2,5 dl vatten eller mjölk. Du kan även ha 1dl yoghurt +1,5dl mjölk eller något annat. Jag brukar oftast ha vatten som jag tar från sjön.

1 matsked olja om du vill ha en smidig deg. När jag bakar brödet hemma i köket så har jag det.

Grädda i stekpanna på medelvärme ca 2 minuter på varje sida. Degen bubblar lite med det ska den göra.

Hoppas bilderna nedan förklara hur jag gör.

Blanda mjöl och salt och kryddor enligt tycke och smak.


Gör portionspåsar om du ska grädda tunnbrödet ute på fiskeplatsen.

Knåda degen. Här har jag gjort det i en bunke hemma men det går utmärkt i plastpåsen. Bara att skvätta i lite vatten tills degen blir smidig.

Rulla degen till lagom stora bitar. Typ en golfbolls storlek.
Platta eller kavla degen tunn.

Grädda i torr stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Brödet bubblar lite och det ska den göra.
Himmelskt gott med smält smör på eller som frugan säger Sarap!