Oavsett vad man fiskar så fungerar fisket ibland så mycket bättre. När Hasse och jag kom till hamnen vid femsnåret idag på morgonen så sa jag till honom att jag ska visa dig var det brukar kliva på abborre. Droppade jiggen och ta mig tusan så nöp det en abborre direkt. Det var en härlig morgon med fin vakande fisk men även mindre som vakade denna morgon inne i hamnen. När jag var kring tio år så fiskade vi i Finland på ett liknande sätt. Krokarna knöt vi direkt på stamlinan och som kastvikt hade vi en mutter. Vi kallade denna metod helt enkelt för mutterfiske och nu så kallas det för Drop Shot och givetvis med specialgjorda tackel. Metoden är exakt den samma fast visst låter DropShot mycket bättre än mutterfiske??

Abborren som nöp vid första droppet.

En hel del vakande fisk i hamnen

Härlig morgon med Hasse.