Lördagskväll och familjen förbereder sig för kvällens Eurovision song contest med chips och andra godsaker. Klockan är nu 18,30 på kvällakvisten och frugan tittar på mig och säger-Åk iväg jag ser att det kryper i dig nu och vi klarar oss väl utan dig ikväll. Springer ned till hobbyrummet, står och stirrar i min flugväska en stund och funderar. Vilka flugor ska jag ha med nu? Jag har nämligen en väska typ attache i aluminium som jag brukar plocka flugor ur som jag ska använda för dagen/kvällen. Slänger ett getöga på barometern som hade vridit sig rejält från vackert till ostadigt, samtidigt som jag kollar i appen hur nordostvinen på 4 ms kommer att vrida sig senare under kvällen. Östra eller västra sidan? Efter många om och men så landar jag på östra sidan. Stannar en stund och beskådar en ganska så orädd fälthare. Kommer på mig själv att jag börjar nog få andra värderingar för tanken på harörenymf eller liknande poppade inte upp utan snarare tankar kring denna jösse och dennes liv på fältet. Har den ungar i närheten osv. Lagom härlig nordostangung i vattnet. Flugan en polenfluga bryter vattenytan första gången 19,30 denna kväll. Fiskar av sträckan och funderar på att byta plats men något säger mig eller snarare magkänslan att fiska av sträckan en gång till vilket jag gör. Fjärde kastet, klockan är nu 20,30 så blir det tvärstopp. Tror först att jag dragit fast polenflugan i en sten men sen börjar linan rinna ut sakta men säkert. Känner inte igen beteendet på fisken. Inga knyck bara mycket tungt och ökande utras på linan. Efter kanske fem till tio sekunder så släpper flugan. Vete fanken vad det var och troligen dessutom felkrokad men jag fick en härlig pulshöjning i alla fall. På vägen hem så springer lilljösse framför bilen en stund. Härligt mysiga dessa små liven när man ser den lilla tofsen på rumpan gå som en symaskin. Kommer lagom hem för att se Justin Timberlake prata med Frans. Imponerande att få hit en sådan världsstjärna. Härlig person denna Justin. Stort ”GRATTIS” till Frans femteplats och den mest nedladdade låten på iTunes. Över ”30” miljoner nedladdningar före finalen det måste jag säga ger respekt. Givetvis oxå ett stort ”GRATTIS” till vinnaren Jamal från Ukraina. Nu ska jag banne mig binda stooora sjööretflugor för kommande nattfiske.
Jösse på grönbete