Måste man köra 20-30 mil?
Jag måste bara berätta en rolig episod under havsöringcup. Av 99 tävlande så åkte säkert 98 av oss runt ön till olika fiskeplatser för att få på den eftertraktade vinnaröringen. Vi som stressåkte runt avverkade säkert mellan 20-30 mil i bil denna helg. Nu ligger väl mitt kilopris på fisk på minst 1500kr kilot, he,he. Men nu var det så att heter man Tomas Damrauskas en smart kille från Polen tror jag, så åker man inte en enda meter från stugan. Tomas med familj och vänner hade hyrt en stuga som ligger strandnära i källa hamn. Han lade ut helt enkelt ett bottenmete med mask från altanen, tog sig en pilsner som sig bör och väntade. På söndagen sa det bara pang och en vacker havsöring på hela 2959g och 61,5cm landades med alla konsten regler. En mycket härlig episod måste jag säga och det är detta som gör att jag älskar mitt fiskande. Så mina damer och herrar så undrar jag om det är nödvändigt att åka 20-30mil för att hitta öringen. Gräset är nog inte så grönt i alla fall på andra sidan. Ett stort grattis i alla fall till Tomas och hans fina öring.
Nej mina vänner nu går jag och sätter mig i hamnen och metar en stund, det är bara 600 meter dit.