Jobbade i Hulterstad idag med lite snickeriarbeten. Tror ta mig tusan att jag går treskift med mig själv för tillfället. Jag har alltid mina fiskeprylar med i bilen så när jag skulle åka hem idag så tänkte jag att jag ska mig tusan provfiska min nya fluglina som jag tänker köpa av min gode vän Lasse Karlsson. Det är en klass sju lina Still Water som ska enligt Lasse vara en otrolig lättkastad lina för lugnare sjö. Såg att det skulle vara svaga sydvästvindar så då tänkte jag att nu borde det vara i stort sett bleke på Skjutfältet. Styrde kosan dit och visst var det så, i stort sett bleke men med kraftiga dyningar. Sydöstra Öland brukar inte vara fiskbar vid sydvästan men med tanke på kraftig dyningar och svag vind så tänkte jag att det kanske finns en liten gnutta chans till fisk så jag riggade upp mitt lätta spö med den nya linan och valde en fluga som jag faktiskt köpt på Island.
Ta mig tusan så fungerade Still Waterlinan utmärkt och efter knappa timmen så drog jag på en öring på Islandsfluga. Förvisso en 45:a men i alla fall. Härlig känsla med en lättare lina och ett mjukare spö. Havsöringen fick givetvis gå på retur men trots allt den första öringen på Lasses fluglina. Givetvis så kommer jag att köpa fluglinan för den verkar föra tur med sig. Islandsfluga ska jag nog testa fler gånger.