Lasse K eller som jag brukar säga till frugan ”Läkar Lasse” (känner nämligen flera Lassar!)Nåja!Min gode vän Lasse K från Stockholm ringde mig under veckan och undrade om vi kunde ta ett fiskepass till helgen. Givetvis så svarade jag ”japp” på detta. Härligt när goda vänner kommer på besök och det var faktiskt ett tag sedan vi fiskade ihop så det var riktigt trevligt att träffa Lasse på morgonkvisten. Vi började fisket på östra sidan av ön och allt verkade bra men ostanvinden var lite kraftigare än väntat men vi la ett par timmar på fisket. Ingen av oss kände något och vinden ökade sakta men säkert. Före tolvsnåret bestämde vi att testa västra sidan av ön. Nu visste vi att det skulle bli svårfiskat men ibland är det skönt med lite lugnare vind. Faktum var att jag kände två rediga dragningar ganska så omgående och Lasse en dragning när han vadade in för att fika med flugan i släptåg. Ganska så typiskt fenomen vid havsöringsfiske. Denna dag blev det ingen motionerad ölandsöring men en härlig dag med Lasse.
Lite längre bort på morgonkvisten såg jag en flugfiskare som såg mycket bekant ut stilmässigt. Undrar om det inte var Niclas Solberg? Hmmm….