Åkte ut för några timmars fiske. Valde västra sidan med tanke på västanvind på ca 5m/s. Härlig sol och vind när jag kom på plats, tänkte först ta en kaffeslurk och njuta av den varma solen men du vet hur det är, man bara måste göra några kast först. Tror det var mitt åttonde kast när det sög till i linan så att t.o.m rullen varvade några varv. Öringen var redan krokad när jag lyfte mitt spö och direkt tre rejäla hopp i rak följd. När jag ser fisken i luften och när den landar med ett plask som hörs lång väg så förstår jag att detta inte tillhör vanligheterna för mig. Har helt enkelt krokat den största öring i mitt liv ja en riktigt, riktigt grov öring. Efter dessa hopp så blir det en långrusning rakt ut mot sundet och inte en chans att få stopp på fisken. När jag har 50-60 meter lina ute så går öringen upp i luften ett par gånger till innan den fortsätter att dra ut mer lina. Jag har ganska så hård press på fisken och lyckas få den att gå i sidled ett par gånger men likt förbaskat så tar den backing meter för meter vilket börjar oroa mig. När det gått ca 15 minuter så drar öringen iväg igen och jag känner ett knyck i flugspöt och allt blir så lätt så lätt. Öringen är borta och när jag vevar in backing och fluglinan är jag helt säker på att tafsen gott av mot en sten eller något annat skräp. Men så var inte fallet utan min grizzlyborste är kvar så kroken, den släppte helt enkelt. Under 15 minuter hade jag mitt livs havsöring på och sen bara tomhet plus en högerhand som skakar. Klafsade in till stranden och försökte att tända pipan med en skakig högerhand. Satt ganska länge och bara stirrade ut mot sundet och såg och hörde fraktbåtar passera. Uppskattar öringen till 6,5-7kg, kanske större men hur som haver den största öring jag haft på någonsin. Ja som Magnus Uggla sjöng en gång -Underbart är kort!

Skitfiske på er