Tog ett kvällspass med tanke på att de store kanske trillar in i skymningen. Väl på plats så blåste det sydan 7 med vindbyar på kanske 10 m/s. Hade väl fiskat av sträckan 4 ggr med obligatoriska flugbyten så nöp det till rejält och som Läkar-Lasse sa så kändes det som om man fick en rörlig sten på kroken. Jag förstod snart att jag hade en id på men den kändes ovanligt tung. Drillningen tog inte lång stund men väl på stranden så såg jag att detta kanske rentav är en personbästa på id. Vägde och mätte och se där ja, iden vägde 2792g och var hela 59cm lång. Såg faktiskt ut som en julegris men trots detta så ett nytt personbästa på flugfångad id. Jodå ifall det är någon som undrar så lyckades jag femton minuter i nio på kvällskvisten pressa en hoppglad 45:a som givetvis fick gå på retur. En härlig kväll med avtagande vind och personbästa. Alltid spännande att fiska på Ölandskusten för man vet aldrig vad som kliver på.