Fått in lite rapporter om fångad grov fisk så kunde jag inte låta bli att ta en tur nu på kvällskvisten. Du som läser mina inlägg vet att jag sätter ett turistvärde på havsöringen på ca 1000 kr/ kg. För att putsa till detta pris ytterligare så åkte jag med min bil ikväll ca 10 mil innan jag hittade en plats som kändes bra. Väl på plats och lite väl sent i mitt tycke och lite småförbannad på mig själv (vilket inte är så ovanligt) riggade jag upp mina flugspön. Valet av spö blev givetvis mitt gamla canespö med en nybunden tubfluga på. Klockan var 19,45 när jag får ett telefonsamtal, samtidigt som jag pratar i telefonen kommer det två skapliga öringar och i stor sett simmar framför mina fötter. Jag rullar ut flugan, mitt i mitt samtal och en av öringarna kliver på direkt. Ett fint luftsprång som skulle ge tio poäng i olympiska spelen och öringen borta.Nästa gång det ringer kommer jag icke att svara i telefonen det är ett som är säkert. Fiskade till 21,30 och hade ett antal dragningar men vad det var vet jag inte kanske Id. Härlig kväll var det i alla fall och dessutom fick jag känna på en snabbdrill med mitt härliga canespö.