Hade en härlig abborrmetarhelg i Blankaholm med lilla Aveline, frugan, gamle mor och familjen hilding. Kände en smula samvetskval när jag visste att mina fiskebröder på Öland grusade Klevabäcken för fulla muggar för att våra havsöringar ska få nya och fina lekbäddar. Nåja så måste jag säga att vi hade en härlig helg i stugan. Bara 20 meter från stugan så har man redan ett fantastiskt abborrfiske. Vi fiskade med levande beten, spinnfiskade, maskmetade och hade med givetvis bottenstudsaren. Det som gav mest abborre var faktiskt en liten vibraxspinnare. Färgen talar jag inte om nu men ska testa den även här på Öland och fungerar den lika bra så ska jag ta en bild på den.
Största abborren hade jag på levande mört riggad med bottenstudsaren, drillade den en bra stund men sedan så släppte kroken och jag uppskattade denna borre till minst 1500g. Abborrarna vi fick låg mellan 300-500g med en topp på 800g. Vi fick även andra arter på metet såsom braxen, sarv, mört och löja. Lilla Aveline fick, abborrar, braxar, mört och en och annan sarv. På kvällskvisten så rökte vi några fina borrar och detta smakade inte helt fel kan jag säga.