Vaknade 04,30 och såg en grann fullmåne. Kokade kaffe tog ett pipstopp och in med fiskeprylarna i bilen. 05,30 Framme vid den tänkta viken och satte på en lite större mörk fluga för nu skulle det motioneras öring tänkte jag i mitt stilla sinne. 06,30 Börjar ljusna på men känner inget och ser att det är en hel del garn utanför. Suck! Nåja! Jag byter fluga och tafs knallar längre in i viken för att se om det är några gäddor hemma. Två tre kast med en gäddfluga jag fick förra året av Patrik Rixman så satt första gäddan på. Hade ett härligt gäddfiske med 5 landade gäddor samt en rejäl gädda som tom drog ut ett tiotal meter lina men lyckades trassla in sig i tången så att jag var tvungen att vada ut till midjan, men när jag väl kom fram så lyckades den slita sig loss. Denna gädda var nära metern skulle jag tro. Tappade ett femtal gäddor men som pricken över i:et så hoppade en grann öring helt upp i luften och visade att dom finns där minsann. Och slutligen så lossnade båda mina filtsulor så att jag började halka runt ganska så bra. 07,30 Åkte hem med filtsulorna i ryggsäcken.