Vid niotiden så sög det redigt i fisketarmen. Frågade mor om hon var sugen på att följa med ut på en liten fisketur. Som du säkert förstår vid det här laget så är hon inte värst svår att övertala när det vankas fiske. Bara ut och plocka mask till mor för hon skulle bottenmeta och flötmeta. Själv så skulle jag motionera båda mina flugspön. Väl på plats vid tiotiden så placerade jag mor på ett stenrös (Borde skämmas tycker nog någon) och själv började jag fiska av en sträcka på 30 meter. Efter halva sträckan så hade jag en redig virvel inom kasthåll men det hände inget. Knallade tillbaka till stenröset för en fika med mor. När jag väl tog första bettet på mackan så började det ruska i mors bottenmete och första öringen var på. Öringen var en 45:a och som tur var så satt metkroken såpass bra till att den kunde gå på retur med gott samvete. Att meta med mask levererar ofta småfisk och det kan vara ett elände men så är det tyvärr. Efter 30 minuter så klev nästa öring på och denna gång en kraftigare bit men efter bara några minuter så valde den att kliva av. Det var väl fanken då tänkte jag och fiskade av sträckan igen men denna gång hade jag i alla fall ett följe men öringen vägrade att bita på flugan. Hände inte mycket sen, testade även efter metergäddan men inget så vi valde att åka hem vid tvåsnåret. En härlig fiskestund och mor fick drilla sina första Ölandsöringar.