Sitter vid femtiden på morgonkvisten och känner kaffedoften sprida sig i köket. Frugan och min gamle mor sover fortfarande. Bläddrar på Klart.se för att se hur vindarna ligger på runt ön. 3 m/s västan eller snarare svaga vindar verkar det bli i stort sett hela dagen. Perfekta förhållanden att fiska på västra sidan av ön men samtidigt så vet jag av gammal erfarenhet att en del platser på östra sidan levererar när det är lite grumligt i vattnet och frånlandsvind. Ibland är det inte bra med mitt velande måste jag säga för klockan går och jag kommer på mig själv att om jag inte skyndar på här så kommer jag att missa den intressanta tiden halvtimman för soluppgång. Magkänslan säger östra sidan och givetvis så kommer jag en halvtimme för sent. Men vilken soluppgång jag möter på östra sidan. Kameran ligger hemma på bordet så då får det bli min gamla mobiltelefon som får jobba som kamera idag. Fotar lite och bara njuter av stunden. Kör ner till sjön och riggar upp mitt gamla Canespö. Ser att vattennivån gått upp en del och det är bra men samtidigt så ser jag sälen komma för att beskåda mig lite närmare. Som tur är så simmar sälen norr ut. Jag har en sträcka på ca 50 meter som jag brukar fiska av och när jag väl valt min fluga så traskar jag till min startpunkt som är en skarv mellan sand och gräs. Kliver ut i vattnet och ser till min glädje att vattnet är lite grumligt och att det rullar in lite dyningar. Efter 15 minuters nötande närmar jag mig en plats som ofta,ofta levererar.

Visst är det spännande att sakta närma sig en plats som man vet är ett av dom säkrare korten. Denna bitplats har levererat många fina havsöringar under årens lopp. Det är nog vid tredje eller fjärde kastet som dragningen kommer. Härligt när man lyfter flugspöt och känner tyngden och sekunden senare ser en vild öring vara mer i luften än i vattnet. Ingen stor fisk men i alla fall. Sen händer allt under en ynka halvtimme. Krokar två öringar till i samma storlek som även dessa får gå på retur. Har en sista dragning och sedan är allt över. Klockan är 8 och solen har gått upp såpass att öringen börjar gå längre ut. Bara att packa ihop och åka hem men vilken morgon jag fick.