Skriver den 12 februari i dagboken. I går var det fantastiskt väder här på ön. Solsken och svaga vindar, jag tror att det till och med var plus åtta grader varmt. Ringde Lasse (Läkar-Lasse) för jag visste att han var här på ön denna vecka. Lasse är aldrig svår att övertala så vi bestämde att vi skulle träffas hos mig vid niosnåret på morgonkvisten. Klockan 10,30 blötte vi flugan men första timmen gav ingen känning. Själv så bytte jag till gäddfluga med tanken att få lämna in en metergädda till vår klubbtävling. Jag hade fiskat av en sträcka som brukar ha gäddor parkerad men inget. När jag skulle tillbaka så genade jag genom en mycket grund vik och sprang bokstavligen på en ca 1,5 kilos öring som bökade bland stenarna. Givetvis så bytte vi strategi och genast så fick jag känning på öring men vi lyckade dock inte kroka fast någon redigt. Otroligt vad grunt öringen går trots allt.