Härlig dag att vara ute i naturen med goda vänner. Under fikat så satt vi och lyssnade på lärkan som hade fullt upp med sin raggning. Givetvis så passade jag även på att dra några ”sanna” fiskehistorier för Lasse (Läkar-Lasse). Förutom Simpan så motionerade jag tre sjöörret och hade en del kontakt. I skymningen så brände jag tre sjöörret på raken och började fundera på vad fanken det var frågan om tills jag såg att flugan var felvänd på tafsen (rekommenderas inte!). Lasse motionerade två och hade ett par följen och känningar utöver dessa. Tyvärr så tappade Lasse en fin sjöörret.
Lasse i auktion bland dyningarna.

Jaha där ser man! En ny art för mig landad med fluga. Gav mig lite huvudbry först innan jag såg vad som klivit på flugan. He,he! När du får Simpa vid flugfiske efter sjöörret så fiskar man av lite för nära botten och lite väl sakta. Själv så tänkte jag att va fanken håller jag på och somnar. He,he!