Hade knåpat en ny Polskifluga på morgonkvisten av min käre kusin Anitas hårfärgskarta. Anita har en frisörs salong i Karlskoga och ibland så skickar hon mig en karta med en hel del intressanta hår. Klockan var vid femtiden på kvällskvisten idag och jag själv hade ett par pilsner under västen när jag ser att det är totalt helt fel vind på östra sidan. Ibland så måste vi män krypa till korset och ikväll så var det en sådan kväll för mig. Snälla snyftade jag till frugan kan vi inte åka och fiska en liten stund, samkväm du vet älskling försökte jag lite försiktigt. Till min stora förvåning så sa hon ok, det kan vi väl. Blixt Gordon släng dig i väggen jag var snabbare än så att packa bilen. 18,15 var vi på plats. Riggade frugans prylar och sedan bar det av till min kant som den sista tiden levererat fin sjöörret men jag hoppades faktiskt på näbbagäddor. Tio minuters kastande och en sjöörret på 1,7 kg drar på stenhårt. Härligt drag på sjöörreten nu. knallar bort till frugan och visar bytet som en man ska göra givetvis och sedan tillbaka till kanten. Till min stora förvåning och glädje så simmar det in ett gäng näbbagäddor och jag dessutom lyckas kroka två av dessa varav den största är på hela 78cm. (Niclas den här anmäler jag till klubbtävlingen för nu känner jag pokalvittring igen, He,he!). Givetvis så ”måste” jag visa frugan dessa men sedan går jag till en annan kant innan hemfärd. Tredje kastet på den andra kanten drar jag på en hör och häpna en färgad fet sjöörret som påminner om Konevesiöring. Smällfet men trots allt färgad så den får gå tillbaka som retur. Vikten på denna bergis kring 3,5 eller mer. Fanken så vacker och fet hanne. Klockan är nu 20,30 och dax för hemfärd. Vilken fiskekväll jag fick tack vare frugan men jag såg på blicken att nu gubben min så äger jag dig ett tag. Hur gick det för frugan då? Tja ett par stötar hade hon i alla fall. IKEA eller Home nästa skulle jag tro nu.
Två plus två!

Gubben min! Nu äger jag dig ett tag eller hur?