Har sneglat på min gamle mors smått ”klumpiga” och slitna fiskeprylar i ett par års tid och efter en familjerunda på norra Öland så kände jag att detta geur inte längre. Väl hemma så började jag rota bland mina gamla spön och rullar. Tanken här var att uppdatera hennes spön och rullar. Man kanske skulle rota oftare bland fiskeprylarna för jag hittade i stort sett en splitterny Abumatic 170 iN och en Shakespeare Titanium rulle. Även den så gott som ny (mor älskar inkapslat). Rotade vidare bland mina spön och längst ner i kistan hittade jag två stycken feederspön Desert 11 fot med tre olika toppar. Även dessa i stort sett oanvända??. Hmmm vad i helsefyr håller jag på med egentligen???. Pulade ihop dessa och vips så har hon nu lättare, mer långkastande och troligen mycket roligare spön att fiska med. Nu har hon två olika metoder riggat. Ett med flötmete och ett för bottenmete. Givetvis så lindade jag även på ny lina på rullarna.

Varför nu detta? Jo för vi ska försöka oss på storborrejakt i två tre dagar och då menar jag borrar som ligger på minst +1 och större. Rapport om var när och hur kommer nästa vecka från denna tur. Hur gick det för oss på norra ön då? Ingen vidare faktiskt. Hamnen vid Nabbelund var låst så vi provade söder om men det var så mycket alger att det knappt var fiskbart. Glädjande nog så såg jag en hel del småborrar som dammade på min Tarasjigg. I övrigt så var det helt underbara dagar i Byxelkrok med hela familjen.

/ Seppo

Rigg 1. Rulle: 1st Abumatic 170 iN. Lina: Okuma Trout 0,25mm, Flöte: Fox Predator 8gr, Krok: Kamasan B982 strl 4. Feederspö: Dessert 11 fot. Bete: Smålöjor.

Rigg2. Rulle: 1st Shakespear Titanium. Lina: Okuma Trout 0,25mm, Krok: Kamasan B982 strl4, Sänke: Päron 30gr, Spö: Dessert 11 fot. Bete: Smålöjor.

Mycket alger i Nabbelund.
Så här är tanken.

Frugan njöt av stunden.