Fick ett sms i går kväll där Läkar-Lasse berättade att han precis landat på ön samt undrade om vi skulle testa på en Luciaörret. Själv så hade jag redan planerat in förmiddagen för detta och svarade Lasse omedelbums. Själv så var jag på plats på östra sidan redan halv åtta på morgonkvisten medans Lasse skulle dyka upp vid niosnåret. Det var obegripligt mycket vatten i sjön, tror jag inte upplevt så högt vattenstånd under alla mina +femton år här på ön. Lite olustigt är det att fiska i mörker innan solen går upp speciellt när man fiskar av så nära land som man brukar gå torrt på normalt sett. Testade av lite nya flugor men tjugo i nio nöp en 45:a min fluga, precis innan Lasse dök upp. Vid elvasnåret hade jag två rejäla dragningar medan det på Lasses fluga nöp till så rejält att lina gick av. Givetvis så tittade solen fram när jag var tvungen att åka vid tolvsnåret. Lasse stannade kvar men jag vet inte hur det gått i skrivande stund. Härlig morgon med nord/nordvästvind.

Lasse fiskar av en sträcka

Gott med fika i snålblåsten
Denna fungerade idag på Luciaörret