Härlig start på kustfiskedagen. Hela 14 personer kom till vår lilla träff och Niclas fick t.o.m ta med sig mer korv från Rosas än beräknat. Själv så startade jag dagen vid Djupvik med Cykel-Johan, Thomas och dubbel – Anders. Ja vi hade två med oss från Kalmar och båda heter Anders därav dubbel-Anders som Andreas myntade vid bilprovningen i Borgholm. Svaga vindar typ NV 2-3 m/s vilket blev bleke vid tvåtiden. Vattentempen låg på sina modiga fem grader. Vid elvatiden klev det på en +2:a som fint skakade av sig min fluga och tackade för sig. Vid ettsnåret hade vi den obligatoriska korvgrillningen där Niclas anslöt sig med oss kassen full av goa korvar. Mången goa skratt och fiskehistorier blev det innan vi skingrade oss. Det var fler som hade tappat fisk fick vi reda på. Mitt gäng stannade kvar på västra sidan medans Niclas och andra åkte över till östra sidan för vindarna skulle bli sydost 4:a mot kvällakvisten. Cykel-Johan och jag avslutade fisket vid tresnåret medans dubbel-Anders och Thomas drog sig mot östra sidan.

Medans vi andra fiskade så……

Rosas goda korvar gick åt som smör i solsken

Niclas Solbergs berättelse:
Efter att vi grillat och pratat fiske var det dags att åka och fiska igen. För egen del var det första riktiga havsöringsfisket sen Lasse och jag var på Gotland. Kändes skönt att äntligen svinga flugspöt igen!! Stickan hoppade över i min bil när Andreas skulle hemåt. Vi körde över på östra sidan ihop med Jens, Mattias och återväxten bland bombardafiskarna. Vi delade upp oss och jag gick längst bort till en liten vik, och på femte kastet satt där en runt 1,5kg som fick simma tillbaka då den var rätt slank. Fiskade två timmar och hade en till på som jag missade två gånger. När vi samlades hade Mattias haft ett följe, Jens en retur samt två tappade. Dagens fiskare blev Stickan med tre returer och en dragning denna fina eftermiddag. Vi gjorde ett snabbt stopp till men helt utan resultat innan vi tackade för oss. Men en riktigt fin eftermiddag hade vi på östra sidan och ett stort tack till alla som var med idag!!

Men en bild fick hon ställa upp på innan jag släppte tillbaka henne..