Här kommer den sista delen av min BaseCamp. Sista å sista är väl att ta i för det går ju att skriva spaltmeter om detta. Du vet ju redan i stora drag hur min ryggsäck/BaseCamp ser ut men här kommer i alla fall hur jag har packat min BaseCamp.

Stora säcken ser ut som följer. Jag har numrerat här i texten där ett (1) betyder först in i säcken osv.

  1. Presenning med måtten 2,8×1,9m
  2. Förvaringspåse med ombydeskläder typ underställ, kalsonger, fingervantar, strumpor, myggnät, handduk, regnställ etc.
  3. Trangiakök, muggar, bestick, talrik, kaffepanna etc

Bottenfickan:

Här är allt plastat ifall jag måste lägga ryggsäcken på blöt mark. Jag försöker alltid hänga den i ett träd eller på något annat för att undvika markkontakt.

  1. En förvaringspåse med tändvirke av olika slag typ spån, bomull, tamponger, tändpapper torkade vedpinnar, rep och kniv.
  2. En förpackningspåse med två typer av knivar, yxa och diamantbryne. ”OBS” sågen saknas på bild.

Ytterfickor:

En ficka med två termosar 0,5l

En ficka med det viktigaste av all: Överlevnadskit.

Frontfickan:

5 st handvärmare. OBS ej med på bild.

Överlevnadskit:

Innehåller bland annat kompass,ståltråd, koppartråd, schweizisk armékniv ,bomull, tejp, snöre,tändare, UBS-minne, visselpipa, sytråd, silvertejp ”tror jag att Lasse gillar”, stormstickor, plåster, värktabletter mm. Det saknas en del fortfarande i mitt kit såsom vattenrenings tabletter, pennvässare etc.

Överst/ Top locket har jag liggunderlag och Bivvy Eco Shelter.

/ Seppo
Stora säcken

Bottenfickan

Ytterfickor
Överlevnadskit