Klockan är 06.45 när Landan Bauman kommer till köket för en slurk kaffe. Landan och jag tänkte åka till östra sidan av ön där vi ska träffa Läkar-Lasse. SMHI visar starka västvindar så östra sidan borde fungera. Väl på plats så är det plus 10 syd. Fanken oxå var min första tanke. Nåväl! Vi bestämde att fiska av sträckan i alla fall. Lasse klev ut på hans favoritspot och jag tog med mig Landan lite norr ut. Vi kunde bara fiska ett par timmar för vår Aveline skulle ha födelsedagskalas hos oss. Sex år blir tjejen denna första dag på året. Jösses vad åren går fort! För att göra en kort historia ännu kortare så kände varken jag eller Landan något men Lasse lyckades kroka en sjöörret som tyvärr klev av. Kl 10,00 åkte vi hem för att fira Aveline.

Kanadensaren Landan Bauman testar på gädda.

Läkar-Lasse drillar för fulla muggar.