Det skrivs spaltmeter på spaltmeter om fiskeprylar man ska ha med sig på en fisketur men sällan om maten man ska plocka med sig. Givetvis så äter man ju när man är ute på en tur. Eller hur? Tänkte börja med bröd. Mackor, kaffe, Te och varm choklad är ju trots allt standard föda man har med sig i ryggsäcken. Det har jag i alla fall. Enkelt att hafsa ihop innan man åker ut. Om det är något som vi sportfiskare slarvar med så är det maten. Själv så kan jag fiska i stort sett hela dagen och äta upp medhavda maten innan jag åker hem. Faktum är att jag har ändrat rejält mina vanor när jag är ute. Tar mig tid att sitta och äta en stund vilket faktiskt har resulterat i att jag orkar mer, känner mig varmare och dessutom så krokar jag betydligt mer fisk trots att den effektiva fisketiden blir betydligt kortare. Givetvis har det med hjärnan att göra, den får det den behöver för att fungera konstruktivt.

Ett av bröden som jag verkligen vill ha med när jag åker ut är ett Durumbröd. Detta bröd bakar jag själv. Svårt att misslyckas med! God hållbarhet! Blir ett saftigt bröd som passar till det mesta. Utmärkt att frysa in. Enda nackdelen är att brödet kräver en total jästid på 3,5 timmar men å andra sidan så är det verkligen värt det och jag har då inte bråttom.

Detta Durumbröd innehåller endast vatten, vetemjöl, durummjöl, salt och jäst. För att baka ut två limpor eller fyra runda bullar så ser receptet ut så här: 1000g vatten, 1200g vetemjöl special eller vanligt vetemjöl, 300g durummjöl, 30g jäst 40g havssalt. Vill du ha hela processen så flagga här så lägger jag upp den. Jag kommer att återkomma med fler recept på bröd som är bra att ha med ut men även bröd som kan bakas på plats. Receptet har jag tagit från : Bröd från Brunkebergs bageri. Författare Helène Johansson

Bon appètit mina damer och herrar!

/Seppo

Färdiggräddade durumlimpor.
Nygräddat hur gott som helst.