Lite kort om västhamnsfisket i Helsingborg. Västhamnens sportfiskeförening har en egen fiskeplats på den centralt belägna Västhamnspiren i Helsingborg. Fiskeplatsen och klubbstugan är öppen året runt! Kika gärna in på www.vasthamnsfisket.se

Skriver 24/10 – 21 i dagboken!

Var på plats på parkeringsplatsen vid västhamnens Sportfiskeförening. Klockan var nu 07,30 på morgonkvisten och redan fullt på parkeringen. Snurrade runt lite och lyckades hitta en ficka att parkera på. Jösses tänkte jag, hur ska mina goda vänner tillika arbetskamrater hitta parkering här när det redan arla morgonstund är fullt. Det var Aleks, Firas, Ali, Younes, Husse, Sali och Penda som skulle dyka upp senare, dvs kring tolvsnåret. För Firas, Ali, Younes och Husse så var denna fiskedag inte någon speciell dag men för Aleks, Sali och Penda så var det Premiär. I en veckas tid hade jag tjatat om långkalsonger, mössa och oömma kläder så jag misstänkte en smulan att tjejerna skull hoppa av fisketuren denna dag. Ibland så tjatar jag hål i huvudet på folk, ja! jag vet det!

När jag kom ut på piren så var det i stort sett fullt och jag såg att det landats en hel del sill. Lite stressat riggade jag mina fiskeprylar med egentillverkad sillatackel av chipspåse. Gjorde väl ett tjugotalet kast och hade väl ett halvtannat kilo sill i påsen när proppen gick. Klockan var kring elvasnåret när det blev totalt stendött. Inte ett enda pill!

Vid 12,30 snåret så dyker alla upp. Fanken så roligt måste jag säga för jag trodde faktiskt inte att tjejerna skulle dyka upp. Vädret var mulet och en hyfsad sydvästvind som piskade på mot piren. Snabbt började jag montera mina extraspön. Firas hade oxå med ett antal spön så att alla skulle kunna testa på sillafiske. Denna eftermiddag så var det Firas och jag som höll i kastkursen. Kastkurs och kastkurs! Måste säga att Sali, Penda och Aleks lärde sig kasta på nolltid. Firas och jag fick börja koncentrera oss mer på eget fiske. Tyvärr så slutade sillen totalt att bita. Younes fick en liten sej och Husse fick en sill och en liten näbbgädda.

Under eftermiddagen så bjöd Firas på Arabisk Shawarma. Supergott och ett stort, stort tack till Firas för denna utsökta måltid. Tyvärr så floppade fisket under eftermiddagen men jag hade en supertrevlig dag på Västhamnspiren i goda vänner lag. Hoppas verkligen på en upprepning!

Sitter i skrivande stund och förbereder en kustfiskedag här på ön. Återkommer senare med en rapport.

Skitfiske på eder mina damer och herrar.

/ Seppo

Firas berättar för oss hur ett sillatackel fungerar.
Ali tar sikte på Danmark.
Aleks funderar en smula innan kast.
Younes undrar nog var sillen är.
Sali siktar oxå på Danmark. Bra spöböj här!
En väldigt koncentrerad Penda!
En glad Husse med en liten Horngädda.
Sali och Husse bevakar Firas så att allt går rätt till när han beställer mat.
Västhamnspiren i Helsingborg