Stugan ”Skogsgläntan” ligger härligt beläget några kilometer öster om centrala Byxelkrok i ett lugnt naturnära område som kallas för Torp.

Info om stugan!

Boyta: 65 m2, just nu plats för 4 personer ( 2 enkelsängar och en 140 säng), egen parkeringsplats för 2 bilar, möjlighet till att ladda elbil. Tvättmaskin, diskmaskin. Till sommaren 2024 blir det förhoppningsvis minst 4 sängplatser till när övervåningen blir färdig. Bottenvåningen är totalt nyrenoverad.

Några punkter som jag saknade när jag bodde i stugan men som kommer att kompletteras löpande var följande: Större skärbräda för rensning av fisk, möjlighet att hänga upp vadarbyxor helst utanför, ställ för fiskespön och krokar för att kunna hänga upp en och annan öring innan rensning. Helst skulle jag även önska möjligheten att kunna rensa fisk utanför stugan på ett rensbord så man slipper kladda med fisken i köket.

Fisket!

Härligt nära till ett bra fiske efter havsöring och plattfisk såsom skrubbskädda. Bara ca3 km från stugan. Gädda och abborre kan du fiska i Grankullavik men enligt rapporter jag fått gällande gäddan och abborren så börjar det bli väldigt sparsamt med dessa, inte som det var förr. Lite trist faktiskt men det jobbas hårt lokalt för att få en förbättring.

För skrubbametet så har du hamnen i Byxelkrok. Jag brukar sitta vid den norra piren och ha ett spö in mot hamnen och ett ut från hamnen. Utsidan om norra piren brukar sällan göra mig besviken. Åker du lite norr ut så har du Neptuni åkrar och efter hela den sträckan så har du stora chanser till finfint skrubbamete. Här brukar även en och annan torsk kliva på. Beten jag brukar använda är sillstrimlor, räka, bläckfisk och givetvis mask. Mask och bläckfisk brukar även ge en och annan havsöring.

Havsöringen hittar du från Långe Erik och ända ner till Neptuni åkrar. Söder om Byxelkrok så har du fina öringdomäner från småbåtshamnen Tokenäs udde och Hagskog ”Svarttallarna”. Öster om Byxelkrok så hittar du Bödabukten där du har Brännabben, Ängjärnsudden norr över som heta öringdomäner för att nämna några. Åker du lite längre söderut på östra sidan så hittar du fler heta platser såsom Kesnäsudden för att nämna ett.

Östra sidan
Vardagsrum
Köket
Lilla sovrummet
Stora sovrummet
Badrum
Norr om hamnpiren. Bra skrubbamete.
Söder om Tokenäs udde
Söder om Långe Erik
Ängjärnsudden syns norr ut
Pular lite med flugor före fisket