Vaknade vid fyratiden på lördagsmorgonen. Tittade ut och såg att det snöade på ganska så ymnigt. Fanken oxå tänkte jag, har jag tagit med mig Skånes snöoväder hit till Öland. Tittar på väderappen som visar att det kommer att sluta snöa kring sjutiden norr om Oskarshamn. Ok, va bra då tänkte jag då åker jag timman tidigare för på vägen upp så skulle jag plocka med mig Pelle som oxå var sugen på att motionera lite ”Knakar” i Kråkelund. Väderappen stämde bra, plockade upp Pelle på vägen och vid niotiden så var vi på plats. Svagt nordliga vindar vridande till nordväst senare under dagen. Solen tittade fram en kort stund och värmde härligt. Denna dag var väldigt svårfiskad men som tur var så hade Pelle med sig maggots som jag faktiskt tror räddade hela fisketuren. Man kände knappt när småabborren plus några knakare tog lyskroken agnad med maggots, bara små, små darrningar på linan markerade att något var på gång där djupt i mörkret. Balanspirken rördes aldrig av abborren trots att Pelle nyttjade den lite då och då.

Vi träffade på ett antal andra ”pimplare” men inge av dem hade fått eller känt något. Givetvis så undrade vi om abborren saknades helt i skärgården kring Kråkelund eller om det var något annat i görningen. När vi studerade väderappen lite närmare så visade det sig att nästa dag så skulle det bli ett rejält väderomslag. Gul varning med kulingvindar och plusgrader. Kanske var detta boven till att abborren var seg denna lördag? Tja kanske! Trots det sega fisket så lyckades vi kroka några knakare samt ett tiotal mindre abborrar var. Utöver detta var det en fantastisk dag med svaga vindar, rådjur som travade i sakta mak över isen. Havsörnarna seglade majestätiskt över oss ett antal gånger samt att vi fick ett antal goa skratt där ett var när jag inte kunde öppna dörrarna till bilen på grund av en för kall nyckel. Pelle hade finfina förslag på hur jag skulle värma upp nyckeln. Barnförbjudet i detta fall för att återberättas! Ja, ni anar nog förslagets karaktär! Tur var väl att Pelle hade med sig tändstickor och dörren kunde öppnas i den mån att bilens stöldlarm kickade igång.

Hur som haver så var det en härlig dag att vara ute på isen. Kring fyrasnåret på eftermiddagen så styrde vi kosan hem. Segt trötta men härligt nöjda.

Skitfiske på eder mina damer och herrar.

Snöade rejält ymnigt när jag åkte över bron.
Pelle borrar ett nytt hål.! Kanske en ”Knakare” som väntar?
Hade precis ett svagt pill där nere i mörkret.
När väl solen tittade fram så värmde den härligt.
Pelle Klippinge med en ”Knakare”.
Jag själv med en ”Knakare”
Enda som fungerade denna dag var en liten silverpirk med lyskrok agnat med några maggots. Finlir!
På väg till bilen och hem.
Vy över en härlig skärgård.