Min Kollega Justecia sedan mången år ringde mig och undrade om jag kunde följa med henne och hennes bror Tomas samt hennes systerson Marion med hans flickvän Vilma ut på en fisketur. Vädret verkade även bli utöver den vanliga. Kikade till min väderapp som visade på mycket svaga vindar och strålande sol. Tackade givetvis ja! Till saken hör är att Justecia gillar att fiska efter Horngädda men även att inmundiga dito. Hon gillar verkligen horngäddan i alla dess former. Personligen är inte horngäddan min favoritfisk att tillaga men att fiska den är den hur kul som helst.

Vi möttes upp vid hamnen kring åttatiden på kvällakvisten. Jag hade riggat fyra spön för mete efter horngädda och skrubba samt ett spö med dobb och fluga ifall det skulle komma in några havsöringar efter solnedgång. För horngäddan hade jag riggat bottenmetetacklet med färgade flytkulor som lyfter upp betet ca 30 till 40 cm från botten samt några beten som ligger efter botten för skrubban. Jag har märkt att större skrubbor gillar att bita på beten som hänger lite högre upp. Lite småintressant faktiskt!

Vi hade inte en enda känning innan solnedgång men direkt efter och halvtimman framåt som hade vi hög aktivitet. Tappade en del fisk men landade även. Som bete hade vi räkor och bläckfisk. Vi fiskade till klockan 23,00. En härlig kväll med lite grillning, anekdoter och goa skratt.

Skitfiske på eder mina damer och herrar!

Dobb med Albyminken.

Tackel med flytkulor.

I väntan på spöböj.

Justecia med hennes bror Tomas och hans dotter Safira.

Marion frestar på öring med dobb och fluga medans Vilma och safira avvaktar tålmodigt.

Justecia med en nylandad horngädda.