Havsöringsfisket är ibland otroligt lätt. Det spelar ingen roll var man fiskar eller hur man fiskar man får fisk i alla fall. Bara för fyra dagar sedan var det hur lätt som helst att få öringen att ta flugan, men nu de senaste tre dagarna helt omöjligt. Väldigt frustrerande när man vet att det finns öring men dom vill helt enkelt inte bita på flugan.

När det är svårt som nu så brukar jag sitta vid stranden och puffa på pipan och fundera på vad jag ska hitta på eller vad det är som är fel. Är vattnet för kallt? Är vattnet för lågt? eller fiskar jag med fel fluga? Massor av tankar susar igenom skallen när man sitter vid stubben. Det är nog trots allt dessa stunder som gör att jag älskar havsöringsfisket. Det ska inte vara för lätt, för efter alla dessa år så vet jag att snart blir det en dragning på fluglinan och allt blir så lätt igen.