Nog är det 15 år sedan jag flugfiskade efter lax så nu sitter jag åter och botaniserar och sorterar bland gamla laxflugor. Binder några ”nya”,läser lite litteratur, tar ett bloss och en slurk kaffe. Bara fem dagar kvar tills man får blöta flugan i en laxälv/å. Vad gör man inte för att lindra laxfebern en smula.
Helt otroligt vad åren går. Satt och tänkte att nu ska jag binda lite nya laxflugor och undrade en smula hur det ser ut på marknaden. Hemsidan jag valde att titta på var givetvis www.frodinflies.com . Träffade Mikael för nog ca 20 år sedan på en flugbindningsmässa i Stockholm.
Väl på Mikaels hemsida så konstaterade jag ganska så snart att, Ok,jaha, se där ja, hmm vilka vackra flugor. F.I.T.S-tuber, slangar, koner. Salar-krokar, Salar Synthetic hår och Angel hair (Angel hair! äntligen något jag hört talas om). Jag har en hel del bindmaterial men inget av dessa och ja mitt bindmaterial är minst 15 år det också. Nåja jag får väl binda mina laxflugor på gammalt vis och varför inte? det drogs ju lax med dessa också. Bara fem dagar kvar mina damer och herrar bara fem dagar.