Sitter och beundra en klassisk våtfluga vid namn March Brown. Jag fick denna fluga av min gode vän Ola Lindberg. När man tittar och beundrar dessa klassiska/traditionella flugor så är det på vippen att man låter dessa ligga kvar i asken på grund av dess skönhet och väljer att fiska med andra flugor. Man är helt enkelt för rädd att förlora eller tuffsa till den för mycket.
March Brown är för övrigt namnet på dagsländan Rhithrogena germania. Denna fluga har varit flugfiskarens favorit i mer än 500 år. Ja du läste rätt, faktiskt i mer än 500 år. Tänk så mycket glädje och förtvivlan den har gett sportfiskaren under alla dessa år. I mitt tycke så är våtflugan March Brown en av de mest fulländade flugmönster som finns och kommer att finnas. Inte undra på att jag har svårt för att sätta den på tafsen även om jag vet att binder jag på denna fluga så är risken mycket stor att det rycker till i fluglinan.