Haft mycket med jobbet att göra sista tiden så mina planerade träningspass före höstens Havsöringträff är i stort sett lika med noll. Vaknade på morgonkvisten och såg att jag hade en liten lucka mellan 09,00 och 11,30 idag. Packade mina prylar plus en ny fluga som jag ville testa av och fort iväg. Efter en timme så satt första öringen på men efter några kraftiga ruskningar så var denna öring borta. Med dryga timmen kvar så blir man en smula stressad men va fanken jag måste fortsätta med den nya flugan så jag vispade på och sedan gick allt fort. Tre tappade öringar med tio minuters mellanrum och som ni förstår så tappar man självförtroende en smula. Hade mycket god lust att byta fluga men skam den som ger sig så jag matade ut flugan igen. Ca tio kast senare klev ännu en öring på och den lyckades jag landa utan större mankelimang. Förvisso en mindre öring på kanske kilot men i alla fall. Öringen fick givetvis gå på retur och jag själv fick lyfta på hatten plus att en liten bit självförtroende kom tillbaka.
Vädret var mulet på morgonkvisten men med ökande nordostvind vridande till ren ostlig plus hyfsade dyningar.
Lite besviken blev jag på den nya flugan men jag får väl klura ut vad som saknas. Öringen biter på den men inte hårt nog. Vi får se.

Skitfiske på er