05,00 på morgonkvisten ringde min väckarklocka. Kikade snabbt ut och såg att det inte regnar. Sprang upp för att väcka min gamle mor (80 år i år) för här skulle det metas sik. Min gamle mor älskar att meta och hennes specialitet är att meta regnbåge. Hennes personbästa är en fet båge på 6kg. Snabbkok av kaffe och te och sedan bar det iväg till hamnen. 06,00 på plats men ack, ack liiite kraftig sydanvind men inte så mycket skit i vattnet i alla fall. Vi riggade upp fyra spön med daggmask och lövmask. Nu vet jag att vissa föredrar maggots vid sikmete men jag hänger gärna på en mask eller två för då kan man få på vad som helst. Vi metade från 06,00 till 09,00 men vi kände bara en massa spigg som åt upp all mask. Det var härligt att ha en metemorgon med min gamle mor samt beskåda all aktivitet i hamnen. Det sjösattes stora och granna båtar samt att det samlades massor av folk för att beskåda dagens kyrkstafett.

Det kommer definitivt att bli fler metepass med mor det är ett som är säkert.

/Seppo