Precis hemkommen från jobbet vid femtiden med tre dygns arbete i kroppen så sitter jag lite halvapatiskt och tänker väldigt seriöst på att ta ett seriöst snack med herr Tullamore Dew. Frugan är till England och min gamle mor tänker lägga sig trots att klockan bara är fem på eftermiddagen -så varför inte? Telefonen plingar till och ett meddelande från min gode vän Läkar-Lasse. Lasse är glad han har fått sin midsommarörret dessutom en fin sådan. Av tradition så brukar jag lyckas att landa några fina sjööret som jag gravar, röker eller grillar till midsommar. Detta året hade jag t.o.m lovat Arnna (Avelines mamma) en fin sjöörret till midsommar (Observera här att jag är över femtio år och begriper inte bättre ”suck”). Känner att paniken närmar sig. Inte en enda skaplig sjöörret i sikte för min egen del och näbbgäddorna i antågande. Nä du herr Tullamore Dew tänkte jag i mitt stilla sinne, vi får snackas vid i morgon och sen tar jag telefonen och ringer upp Läkar-Lasse som säger att vi kan synas vid sjön om en timme.

En fantastisk morgon vid sjön

Hopp om livet igen. Har knåpat ihop en ny UV-fluga som jag kallar för Polski. Har fått lite draghjälp av Niclas, Lasse K och inte minst Magnus. Landar en retur och tappar en men den skulle även ha blivit en retur men hoppet stjärna gnistrar till lite i alla fall. Läkar-Lasse och jag beslutar att vi träffas klockan sex kommande morgon. Känner i kroppen att något är på G nu.
Nybunden Polski.

Jag är på plats redan klockan 04,30 på morgonkvisten. Tänkte prova en kant jag så föregående kväll. Börjar fiska precis innan solen börjar visa sig. Vid tredje kastet, fast fisk. Sjöörreten gjorde höga hopp och ett antal rediga rusningar och efter ett antal minuter så lyckas jag äntligen landa en midsommarörret. Gissa om det kändes bra för självförtroendet. Till och med mitt hjärta gjorde fler extraslag än den normalt brukar göra. Bara att knalla till bilen och vänta in Läkar-Lasse.


Midsommarörret nr1. Kan man bli gladare?

Två timmar senare i gassande solsken men en vindkantring till sydost tre kliver Arnnas sjöörret på (Den som jag lovade henne). Den här sjöörreten levde rövare och var riktigt besvärlig innan jag lyckades stranda och ta ett spolgrepp. Midsommarörret nummer två landad. Herre min skapare vilken härlig känsla ingen tappad. Ja mitt hjärta gjorde några extra slag igen utöver de normala extra den brukar göra. I skrivande stund så vet jag inte hur det har gått för Läkar-Lasse men kvällen är fortfarande ung.

Midsommarörret nr 2.