Tog ett kort metepass med min gamle mor. Nja tanken var egentligen att vi skulle sitta en stund vid sjön. Mor skulle meta och jag själv skulle fresta på sjöörret eller förhoppningsvis på näbbgädda. Passet blev en smula kortvarig för vinden kantrade från sydväst 3 till syd,sydost +5 sen blev vattnet på tok för skitigt att meta i. Nåja vi hann i alla fall med att fiska av i två timmar inklusive den obligatoriska fikat. Vi började fisket vid tiotiden. När mor satt på sin plats med ett bottenmete daggmask och ett mete med flytkula och makrill så tog jag mitt flugspö och knallade till en kant som kan leverera fin öring ibland vid strålande solsken. Knöt på Polski stinger och fiskade av kanten. Efter ca en halvtimme så klev det på en 50 plusare som visade fin akrobatik. Bra drag i sjöörreten nu men precis när jag skulle kroka av den så klev den av självmant. Bara att lyfta på hatten. Knallade bort till mor för att kolla läget men hon hade inte haft ett pill. Vi tog en en fika tillsamman och efter en stund så knallade jag tillbaka till kanten igen. Tio minuter senare åter en 50 plusare men denna gång bara en volt i luften och sedan borta. Bara att lyfta på hatten igen. Verkar inte spela någon roll om man har stinger eller inte. Tappar man så tappar man. Knallade bort till mor för nu hade det börjat blåsa upp rejält syd,sydväst och vattnet började bli redig skitigt. Vi packade ihop våra prylar och började knalla mot bilen så råkade min gamle mor trampa snett och föll huvudstupa mot kalkstenen. Som tur var så slog hon inte i huvudet men rev upp en nagel rejält på ringfingret så att det blödde en hel del. Min mor äter varan så när det blöder så blöder det rejält. Vi fick sitta en stund vid bilen medans jag plåstrade om min mor. Några näbbgäddor såg vi inte röken av men nästa gång så.