Tittade på klockan och den var 16,00 på lördagseftermiddagen. Hade lovat plocka upp Andreas vid femtiden. Tanken ikväll var att fresta på flundra. Faktiskt första flundrepasset i år. Såg på klart.se att vädret såg mycket lovande ut. Svaga vindar och i stort sett helt klart väder. Kollade en sista gång att allt var med i bilen. Väl framme på norra Öland så riggade vi upp våra spön med bottenmete och flytkula. Andreas agnade med räka och mask och själv så agnade jag med färsk strömmingsbitar som jag köpt på fiskrökeriet här i Färjestaden. Tyvärr så visade det sig att syd-sydväst vindarna några dagar innan hade dragit in en massa skräp på botten så det blev en hel del skit på våra bottenmeten vilket givetvis försvårade allt en hel del. Oavsett detta fick vi sex flundror. Lite tunna fortfarande men som efter en eller två veckor kommer att vara feta och fina.
Verkligen en härlig kväll med stekt korv och hemknådad bröd. Förvisso så fick jag slut på gasen till brännaren när kaffet skulle kokas men det gjorde inget. Vattnet jag tog från sjön gjorde att kaffet skulle ha blivit för salt. Man kan undra varför jag tog vatten från sjön. Tja det undrar jag med. Hjärnsläpp tror jag det kallas. Nu är flundrorna igång och det bådar gott för nästa tur. Längtar redan till nästa flundrepass.

Landad flundra

Korv och hemknådad tunnbröd på stekning

Korv med bröd
Härlig Junikväll