Jag visste att Läkar-Lasse var på ön så jag ringde honom på morgonkvisten och frågade om han var intresserad av ett fiskepass/träningspass på eftermiddagen. Nu visste ju jag att han skulle säga ett rungande ”JA” men i alla fall så måste man ju i god ton fråga först. Svaga väst/ nordvästvindar lovade klart .se så valet blev västra sidan av ön. Träffades vid ettsnåret och lite trevligt snack innan vi startade fiskafänget. Platsen vi valde är bra när man är två för då kan man fiska av två sträckor från olika håll. Får en känning av sjöörret då vet man från vilket håll dessa kommer ifrån och vi kan fokusera bättre. Sälen hälsade på i vanlig ordning men bara en säl. Det hände absolut ingenting förrän vid kl 17,00 då det klev på en 45:a på min fluga. Lasse hade inga känningar alls. Jag började fundera på vad fanken som var fel för alla förhållanden verkade vara optimalt enligt mitt tycke i alla fall.
Det var det enda vi kände på hela kvällen men eftersom jag var tvungen att bryta upp vid 17,00 tiden på grund av att vi skulle ha styrelsemöte med OTSK hemma hos mig denna kväll så åkte jag tidigare men Lasse stannade kvar för att testa av mörkrets inbrott som kan var otroligt effektivt.
På hemvägen såg jag varför sjöörreten inte var på bettet i den omfattning som jag trott. Fullmåne! Vissa påstår att fullmåne inte har någon betydelse men jag kan bara säga att i mitt fiske så har det det. Jag har alltid ett dåligt fiske vid fullmåne så även denna kväll. Oavsett fullmåne och avsaknad av sjöörret så var det en härlig kväll i goda vänners lag. Ringde upp Lasse lite senare men han hade ingen känning i mörkret. Jag säger bara ”FULLMÅNE”

Lasse på ”G”

Fullmåne över Alvaret Öland