För ett tag sedan gav Peter Lindström mig en elmotor från en mikrovågsugn. Ja du vet den som vevar runt tallriken i mikron. En mycket lågvarvig men stark motor. Dylika används säkert vid wobblerbyggen skulle jag tro. Själv så funderade och funderade jag på vad jag ska hitta på med denna motor. Jag tycker att jag inte får till det riktigt när jag limmar flugkroppar med uv-lim. Blir inte riktigt som jag tänkt mig. Känner att jag har blivit lite mer skakig och fumlig med mina händer på senare tid för att kunna skapa lika fina flugkroppar som Magnus Karlsson gör på sina Polen flugor. Jag plockade ihop lite prylar som jag redan hade hemma och byggde helt enkelt en prototyp på flug/limsnurra. Som du ser så använder jag foam till att fästa flugan på snurran men det finns säkert massor av mycket bättre och smartare sätt skulle jag tro. Tanken är den att jag limmar flugan och sedan får den snurra en liten stund tills jag tycker flugkroppens form ser bra ut och sedan härdar jag limmet med en UV-lampa. Här kommer en bildserie på hur jag pulade ihop min manick.

1. Foam och lim saknas på denna bild. Borrdiametern är 12mm.

2. Borrar ett hål på skivan.

3. Skruvar fast motorn.

4. Nu ser framsidan ut så här.

5.Skruvar fast vinkeljärnet och klossen.

6. Monterar strömbrytare och elkabel.

7. Strömbrytare och elkabel på plats. (limmad).

8. Ritar formen på foamen som ska beskäras.
9. Jag har fem foambitar som limmas ihop men det är bara den första jag skär ut.

10. Så att det blir typ så här.
11. Limmar ihop fem foambitar som jag beskär till lämplig form samt gör snitt för att kunna fästa flugan. Längden ca 5cm. Fast på denna bild endast ca 2 cm.

12. Färdig för att nyttjas och bara att byta ut foamen till en annan kanske bättre fästanordning för flugorna eller wobbler om så behövs. Det vore väl fanken om inte mina flugkroppar blir bättre nu….