Såg igår i min väderapp att det eventuellt skulle bli soligt i eftermiddag samt svaga sydvindar. Hade Aveline hemma hos oss med sin mamma men dom skulle åka till Avelines dansskola i Kalmar. Frugan var redan på sitt jobb så nu kunde jag passa på att träna lite inför den kommande helgens kustfiskedag. Jag var på plats på östra sidan vid halv tolv. Träffade några trevliga sportfiskare från Kristianstad som hade fiskat här hela helgen men inte känt ett enda pill. Dom bodde tydligen vid Ekerum över helgen. Hade väl tagit några kast när min messenger plingade till. Det var Thomas Öberg som var fiskesugen och undrade vart han skulle åka. Isbe eller kom till mig var mitt svar och timmen senare var Thomas hos mig. Vi fiskade ett par timmar vid min valda sträcka med endast några känningar av botten eller fisk. Lite oklart här måste jag säga. Såg att klockan började gå mot fyra så jag frågade Thomas om han ville hänga på till ett annat ställe som brukar leverera vid fyrasnåret med denna vind som nu låg på tre ost,sydost och strålande solsken. Väl på plats så klev första returen på 16,05 och den andra returen 16,15 men sen blev det dött. Härligt att få motionera lite sjöörret innan helgens kustfiskedag. Väldigt lite vatten i sjön nu.

Thomas småpular lite med sin fluga.