Skriver fredagen den 15/4 i almanackan.
Ligger på soffan i hobbyrummet och softar en smula när jag hör en bil komma in på gårdsplanen. Kvicknar till av ljudet och ser att det är Pelle Klippinge som har backat in på gården. Denna dag skulle vi och hans fiskebröder försöka lura några sjöörret var tanken. Känner på mig att det ska bli lite spännande att fiska denna dag på grund av att vinden hade gjort en total kovändning från igår. Igår var det nordan och kl 08,00 idag klockren sydlig vind. Vi började passet på västra sidan. Efter att luskammat hundratalet meter utan ett pill åkte vi till östra sidan där vi bökade igenom två ”heta” platser som idag visade sig vara totalt iskalla. Lite samråd och så bar det åter av till västra sidan. Började känna att vår fiskedag började bli en bilåkar dag men en trevlig sådan. Det smartaste man kan göra när det inte fungerar riktigt som man tänkt sig så ska man sätta sig ned, varva ner en smula och äta något gott. Vi började grilla hamburgare som Pelle hade med sig samt annat smått å gott som t.ex mitt hembakade bröd. Mätta och belåtna så började vi åter småkasta igen varvat med lite vila på varma småstenar efter stranden. Sydvinden var inte att leka med men när kvällen kom så kom även sjöörreten in. Från att ingen av oss fyra känt ett enda pill på hela dagen så började vi få dragningar, en hel del returer och följen. Plötsligt så fick vi ett fantastiskt fiske. Märkligt hur det kan vända så extremt. Personligen så hade jag en härlig minnesrik fredag med dessa gubbar. Ett härligt avslut på semesterveckan mina damer och herrar.

God mat och goa historier. Mycket viktigt!

Det var tufft fiske i sydvinden