Tog mitt UL-spö samt mitt vanliga spinnspö för ett par timmars fiske. Riggade UL-spöt med min favoritspinnare dvs en Mepps 3:a.Det andra spöt riggade jag med en dobb och maskbete. Började med ”dobbmetet”. Kan nämnas att jag fiskade på västra sidan av ön med småpinande västan rakt i nyllet. Veva in dobben det behövde man inte utan det var bara se till att hålla sträckt lina till dobben och ha pekfingret på linan så att man känner hugget. Det var flera fiskar som klev på, ganska så häftig känsla på fingret när hugget kommer. Fiskade en timme med denna metod och sedan bytte jag till mitt UL-spö. Tog inte lång stund förrän första sjöörreten klev på meppsen. Måste säga att det är ganska häftigt att drilla en vild öring på lätta grejer. Var åter hemma kl 15,00. Ett bra pass måste jag säga.

Dobb o mask, en mycket bra kombination.

Mitt UL-spö med en Mepps spinnare.