Nu är det dags igen! För nionde året i rad är det dags för höstens Havsöringträff. Från början kan man säga dvs hösten 2011 var det en test för att se om det fanns något intresse för en hösttävling här på ön. Då var det Kalmar Sportfiskeklubb som höll i trådarna och idag är det Ölands Sportfiskeklubb sedan ett antal år tillbaka som arrangerar denna tävling. Antal tävlande denna höst (2011) var godkänt, ca 50 tävlanden. Den förste som vann denna tävling var Thobias med en finfin havsöring på modiga 1740gr. Som sagt så nu i år går tävlingen av stapeln för nionde året i rad. Nästa år firar denna tävling hela tio år. Spännande!

Tyvärr så kan jag inte av hälsoskäl vara med i år men jag får ladda upp mina batterier och mitt flugförråd för vårens Havsöring Cup. Givetvis kommer jag att följa tävlingen på distans.

Vädret ser ut att vara med nordostliga vindar kring 1-3 m/s (3-5 i byarna), regnskurar på lördagen och på söndagen nordliga vindar kring 1-2 m/s (12)? i byarna). Mulet båda dagar. Nu är det den 4/11 jag tittar på vädret för norra och södra Öland så givetvis kan det förändras en hel del. När det gäller södra Öland så ser lördagen ut att ge en nordostan på 2-4 m/s (3-8 i byarna) och regnskurar på eftermiddagen. Söndagen ger nord 1 m/s och i byarna (10m/s)? Regnskurar på förmiddagen. Mulet både lördag och söndag. Kolla väder appen dagen före så hamnar du på den säkrare sidan när du planerar din tävlingsstrategi.

Skitfiske på eder alla önskas mina damer och herrar.

Glöm inte bort att alla vattendrag är fredade nu på Öland.

Vill du veta mer om helgens havsöringträff så kika in på www.havsoringoland.se

/Seppo

Tävlande börjar samlas innan invägning. Arkivbild!
Glada lagvinnare. Arkivbild!
Våran Alma med sin fina vinnaröring . Arkivbild!
Cykel-Johan drillar en finfin öring. Arkivbild!