Det är inte klokt vad tiden går fort. Tyckte inte att det var länge sedan jag skrev God Jul. Känns faktiskt som om det var igår jag önskade mina följare/läsare det. Nu vet jag inte hur det är för dig men för mig känns det som om att ju äldre jag blir desto snabbare går tiden. I skrivande stund så sitter jag och går igenom det sista när det gäller julhandel. Det blir en gedigen lista för hustrun och jag har tillsammans totalt nio barnbarn med ett spann från 1år till 16år, som ”Tomten” ska fixa julklappar till. Ja, för att inte förglömma föräldrarna till dessa.

Idag, ”läs den 16 december” så kommer jag att binda lite nya flugor till havsöringspremiären i Skåne som är den första januari 2024. Faktum är att det är första gången på 6 år som jag kan vara med på premiärdagen. Här på Öland så har vi ju inget sådant utan här kan man fiska öring året runt. Det enda man bör tänka på är att man inte fiskar där det är fredningsområden. Lite småkul och småpirrigt är det ju med premiärer. Eller hur!

Två nyheter jag kommer att flagga för nästa år är, 1 att jag kommer att öppna e-handel. Jag börjar med mina egna flugmönster. Det är fem havsöringsflugor som jag utvecklat i över 15 år så nu är det dax och det andra är att jag även kommer att guida när det gäller flugfiske, spinnfiske och mete här på Öland. När det gäller mete så är det först och främst bottenmete efter skrubbskädda och havsöring för den som så önskar det. Möjlighet till att hyra stuga i samband med fisket kommer att finnas med i paketet oxå. Jag har fått en del förfrågningar om flugbindningskurser och visst är jag öppen för det men då bör vi vara 3-4 personer vid varje tillfälle. Återkommer om kurser.

Önskar eder mina damer och herrar en riktigt, riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År.

Seppo

I år har Tomten en hel del att stå i.