Den 13-14 april hade vi Havsöring Cup Öland, med andra ord en tävling som varar i två dagar. Vi har här på ön två tävlingar, Havsöring Cup på våren och Havsöringträff på hösten. Denna gången fick jag vara startier för södra Öland. Det var fantastiskt roligt. Det kom femton heta havsöringsfiskare till mig på morgonkvisten och löste sina tävlingskort. Själv så rökte jag en god cigarr som sig bör, ja det gör jag alltid förresten när det är tävling. Rapport och bilder från hela tävlingen kan du gå in på havsoringoland.se . Här kan du se en sammanställning från båda dagarna.

Hur gick det för mig då? -Jo, jag landade tre öringar och tappade fyra på lördagen dock under 55cm. Jag hade en finfin öring på som tog min spiggfluga över ett rev och den rumlade runt helt hysterisk och vägrade komma ut från revet vilket gjorde att min lina skavdes av. Tippar på att denna öring låg någonstans kring 2,5 kg. En godkänd tävlingsfisk alltså. Kändes lite småsurt att tappa den faktiskt. På söndagen kunde jag bara fiska i tre timmar men det gjorde inget för stormen dånade in med över 20 m/s i västanvinden. Kände dock inte ett pill. Vinnarfiskarna kom upp på lördagen och på söndagen landades det endast en godkänd öring.

Ett stort GRATTIS vill jag ge till 1:an Andreas Bergland med en fin öring på 3120 gram, 2:an Andreas Johansson med en öring på 3087gram och 3:an Nihad Spasic med en öring på 2430 gram. Lagtävlingen vanns av Team Skägget med en totalvikt av 5097 gram. Grattis!

Skitfiske på eder mina damer och herrar.

Alltid en god cigarr när det vankas tävlin.

Väntar in tävlingssugna havsöringsfiskare på morgonkvisten.

Precis tappat en finfin öring som skavde av tafsen för mig. Surt!

Spiggflugan som öringen tog från mig.

Jaha, då stängs tävlingsväskan för denna gången och öppnas åter till höstens Havsöringträff. Välkomna!